Courgette Cashew Muffins

Courgette cashew muffins erg lekker als bijgerecht of mee voor in de broodtrommel. De leuke @lieseschram van www.passievoorayurveda.nl bedacht deze hele voedzame en lekkere snacks!

Tijd

40

Wat heb je nodig?

  • 1,5 cup speltmeel
  • ¾ cup boekweitmeel
  • 2 handjes geraspte courgette
  • ½ cup gehakte cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 1 EL gedroogd zeewier zoals kelp, arame of hijiki
  • 1 EL fijngehakte rozemarijn
  • 2 tl gemalen koriander
  • 2 tl venkelzaadjes, licht fijngemalen
  • 1tl gedroogde korianderblaadjes
  • 4 EL ghee of milde olijfolie
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl zout
  • Snuf asafoetida
  • *zoals met elk recept: dit zijn richtlijnen. Je kunt natuurlijk variëren met de kruiden of ingrediënten, bijvoorbeeld zonder de zeewier (aangezien dit een ingredient is dat niet iedereen even regelmatig gebruikt)

 

  • 1 cup: 110 gram. 3/4 cup: 82 gram. 2/3 cup: 73 gram. 1/2 cup: 55 gram.

De bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 a 200 graden.
  2. Bekleed de muffinvorm met bakpapier of vet het in met ghee of olie.
  3. Je kunt een keukenmachine gebruiken om de ingrediënten te mixen. Houd dan wel wat cashewnoten en de helft van de geraspte courgette apart, zodat je deze er later doorheen kunt roeren.
  4. Anders mix je alle ingrediënten samen met een garde.
  5. Voeg net genoeg water toe, zodat het een dik deeg vormt.
  6. Verdeel het deeg over de muffinvormpjes.
  7. Top elke muffin af met een cashewnootje bovenop.
  8. Bak de muffins in 20-30 minuten gaar. Controleer of het deeg gaar is door er met een satéprikker in te prikken.