Chutney met abrikoos, appel en rabarber

Dit gerecht is voor 8 porties

Tijd

20 minuten + nachtje weken van de abrikozen

Wat heb je nodig?

250 g rabarber

2 kleine appels

1 el geraspte verse gember

1 tl kardemom

1 tl kaneel

½ tl geelwortel

½ tl chilipoeder

1 tl geel mosterdzaad

5 abrikozen (geweekt)

4 el agavesiroop

sap van halve citroen

De bereiding

Bereiding

  • Snij de rabarber in kleine stukjes
  • Snij de appels in kleine blokjes
  • Snij de geweekte abrikozen in kleine stukjes
  • Doe alle ingrediënten (behalve het citroensap) samen in een pannetje 
  • Laat dit 10-15 min zachtjes pruttelen. 
  • Zijn de appels zacht? 
  • Knijp een halve citroen erover uit. 

 

Tip: bewaar potje in de koelkast. Het blijft een week lang goed!