Boerenkool, maar dan net even anders! Boerenkool zit boordevol antioxidanten. Voorbeelden zijn vitamine C, betacaroteen en flavonoïden. Antioxidanten verlagen niet alleen het risico op ziekten als kanker, maar helpen ons ook om gezond ouder te worden. Ten slotte werken ze tegen ontstekingen, depressies, hartziekten en een hoge bloeddruk. Rode kidneybonen bevatten veel gezonde voedingsstoffen.Ze zijn een goede bron van koolhydraten en rijk aan eiwitten, welke helpen je botten en spieren sterk te houden. Ook bevatten rode kidneybonen veel vezels, maar liefst 23,4 gram per 100 gram. Beetje asafoetida (ofetwel duivelsdrek) erbij zodat het gasvorming tegengaat!
Tijd
30 min
Wat heb je nodig?
1 ui
1 knoflook
1 tl venkelzaad (mag zaadjes of gemalen venkel zijn)
1 tl korianderzaad (mag zaadjes of gemalen korianderzaadjes zijn)
Beetje duivels drek oftewel asafoetida ;)
zout & peper
1 el tomatenpuree (pittige variant voor de kapa’s en Vata’s, voor de Pitta’s niet te pittig!)
2 tomaten
300 gram boerenkool (gesneden)
1 blik kidneybonen (of gedroogde bonen, deze eerst 12 uur weken en dan 45 min koken)
1 kommetje bulgur
+/- 300 ml gekookt water
De bereiding
Snijd het uitje en de knoflook fijn
Doe een eetlepel ghee/kokosboter in de pan en laat smelten
Voeg vervolgens de kruiden toe
Fruit daarna je uitje (dit duurt toch wel een paar minuten op een zacht vuurtje)
Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes
Voeg na een minuut of 8 de knoflook en 1 tl tomatenpuree toe aan de ui en roer even goed door
Dan mogen de tomatenstukjes erbij en roer goed door tot een heerlijke puree
Voeg de boerenkool en het water toe en laat 10 min koken
Voeg vervolgens de kidneyboontjes en de bulgur toe en roer goed door. (Het kan zijn dat je meer water nodig hebt) dit mag ook weer 10 minuten koken.
Breng op smaak met wat zout en peper
Schep het in een diep bord of kom en eet smakelijk!