Blauwe bessen pannenkoekjes

Dit gerecht is voor 2 porties

Heerlijk voedzaam ontbijt! Je kunt het recept ook vegan maken door het ei te vervangen voor gebroken lijnzaad.

Tijd

15 min

Wat heb je nodig?

  • 100 gram meel
    => Kapha Boekweit of Quinoa,
    => Vata Havermout
    => Pitta gierst of speltmeel
  • 200 gram bosbessen⁠
  • 1 ei1 of el gebroken lijnzaad + 3 el water 
  • Scheutje (plantaardige) melk
  • 1/2 tl kaneel
  • Snufje zout (Pitta en Kapha niet te veel!) ⁠
  • El ghee⁠
  • Zoetmiddel zoals agave of ahorn (Kapha liever niks of een klein beetje honing)⁠

De bereiding

  • Mix het lijnzaad met water in een bakje.
  • Meng het meel met het lijnzaad, de melk, de kaneel en ⁠het zout.
  • Roer tot een er een papje ontstaat. ⁠
  • Roer dan de bosbessen erdoor⁠.
  • Zet een pan op het vuur en laat de eetlepel ghee ⁠erin smelten⁠.
  • Als de pan goed heet is draai je het vuur iets lager⁠.
  • Giet het beslag in de pan en vorm 2 ⁠pannenkoekjes.
  • Na ongeveer 3 minuten keer je de pannenkoekjes ⁠om⁠.
  • Serveer de pannenkoekjes met wat zoets, zoals ⁠agave- of ahornsiroop! ⁠