Bananenbrood

Dit gerecht is voor 1 brood, ongeveer 10 plakjes porties

Tijd

10 minuten + 60 minuten oventijd (en het liefst 60 minuten weken van de rozijnen)

Wat heb je nodig?

  • 200 gram havermeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 tl wijsteenpoeder
  • 1 el limoensap
  • 2 tl Ceylon Kaneel
  • mespuntje kardemom poeder
  • mespuntje gemberpoeder
  • Snufje himalayazout
  • 5 rijpe bananen
  • 4 medjoul dadels
  • 4 eieren
  • 100 ml ghee
  • 120 ml amandelmelk
  • 80 gram rozijnen (liefst een uur geweekt in water)
  • 50 gram walnoten (in stukjes gehakt)

De bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng het havermeel, amandelmeel, wijsteenpoeder, limoensap, kaneel, kardemompoeder, gemberpoeder en himalayazout in de keukenmixer

Voeg 4 bananen (let op, 4 niet 5)  in kleine stukjes, 4 dadels in kleine stukjes, 4 eieren, de melk en de ghee toe. 

Mix het totdat alles helemaal door elkaar is gemixt. 

Doe het beslag in een cakevorm bekleed met bakpapier en roer de geweekte rozijnen en in stukjes gehakte walnoten erdoor. 

Snij de 5e banaan door de midden en plaats die boven op de cake. 

Zet het voor 50 minuten in de oven. 

 

Tip: Heerlijk met wat (zelfgemaakte) amandelpasta.