Bananenbrood – Lonneke Dötsch

Dit gerecht is voor 4 porties

Het gaat mee in broodtrommels naar school, onderweg naar vakantiebestemmingen of als treat na het sporten samen met een (decafe) haver latte.Deze boekweitbananenbrood is glutenvrij en vegan. Iedereen kan er van genieten. Je kunt er een beetje amandelpasta op smeren of licht gezouten boter als je geen vegan variant wilt. Maar zonder beleg is het ook erg lekker.

Tijd

50 min

Wat heb je nodig?

  • 290 g boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zuiveringszout
  • 1/2 el kaneel
  • 1/4 tl zeezout
  • 4 rijpe bananen geprakt + 1 in plakjes
  • 120 ml water
  • 1 tl vanille-extract
  • 60 g rozijnen
  • 30 g walnoten
  • eventueel amandelpasta of licht gezouten boter als beleg

Meer weten over Lonneke Dötsch? https://www.thehealthloveconnection.nl/

De bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het boekweitmeel, bakpoeder en zuiveringszout, kaneel en zeezout in een grote kom;
  • Meng de geprakte bananen, het water en het vanille-extract en voeg dit toe aan de kom. Meng er ook de rozijnen, walnoot en overgebleven bananenplakjes doorheen. Wil je het bananenbrood wat zoeter? Pureer twee dadels samen met de bananen;
  • Hevel het beslag over in een cakevorm waarin je bakpapier hebt gedaan en zet het voor 35 minuten in de oven. Check met een satéprikker of het bananenbrood helemaal gaar is vanbinnen. Zo ja, laat het even afkoelen voor je er plakken van snijdt. Enjoy.
  • Is vata wat uit balans? Kies dan voor half rijstmeel, half boekweit mee of vervang het boekweitmeel door speltmeel en besmeer het met ghee.
  • Voel je je kapha? Eet dit dan niet te vaak en zonder beleg.