Ayurvedische zomerballen

Dit gerecht is voor 10 porties

Deze Ayurvedische abrikozenballetjes zijn een heerlijke en voedzame snack vol met natuurlijke zoetheid en gezonde ingredièˆnten. Geniet ervan als een energieboost voor tussendoor of als een zoet dessert.

Tijd

20 min

Wat heb je nodig?

  • 100 gram gedroogde en geweekte abrikozen
  • 100 gram amandelen
  • 50 gram kokosrasp
  • 2 el agavesiroop
  • 1 tl kardemompoeder
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • Een snufje himalayazout

De bereiding

1. Week de gedroogde abrikozen gedurende 15-20 minuten in warm water.
2. Doe de geweekte abrikozen samen met de amandelen, kokos, agavesiroop, gemalen kardemom, gemalen kaneel, gember en een snufje zout in een keukenmachine.
3. Vermaal de ingredièˆnten in de keukenmachine tot een plakkerig deeg ontstaat. Zorg ervoor dat alle ingredièˆnten goed gemengd zijn en het deeg samenkomt.
4. Haal het deeg uit de keukenmachine en vorm er kleine balletjes van
5. Plaats de abrikozenballetjes op een bord en zet ze minstens 30 minuten in de koelkast om op te stijven.