Ayurvedische waterkerssoep

Dit gerecht is voor 2 porties

Waterkers is rijk aan de vitamines C en K en bevat bovendien een goede hoeveelheid bètacaroteen. In je lichaam kan bètacaroteen worden omgezet in vitamine A, dat onder andere belangrijk is voor de goede werking van je ogen en het gezond houden van je huid.

Tijd

ongeveer 30 min

Wat heb je nodig?

  • 1 bosje waterkers
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 liter groentenbouillon
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel kurkumapoeder
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels ghee (geklaarde boter)
  • Himalayazout naar smaak
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Verse korianderblaadjes ter garnering

De bereiding

  1. Verhit de ghee in een grote pan op middelhoog vuur. 
  2. Voeg het komijnzaad toe en bak het kort tot het begint te knetteren en lekker gaat ruiken.
  3. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe aan de pan en bak ze tot ze zacht en licht goudbruin zijn.
  4. Voeg de blokjes aardappel, kurkumapoeder, korianderpoeder en gemberpoeder toe. Roer goed door en bak het mengsel nog een minuutje.
  5. Voeg de groentebouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 10-15 minuten koken, tot de aardappel gaar is.
  6. Voeg de waterkers toe aan de pan en laat het nog 2-3 minuten koken, tot de waterkers helemaal verwelkt is.
  7. Haal de pan van het vuur en laat de soep iets afkoelen.
  8. Gebruik een staafmixer of een blender om de soep glad te pureren. Zorg ervoor dat er geen grote stukjes achterblijven.
  9. Breng de gepureerde soep opnieuw aan de kook en laat het nog een paar minuten sudderen. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  10. Schep de soep in een kom.
  11. Bestrooi elke kom met verse korianderblaadjes voor een extra smaakvolle touch.