Ayurvedische Aspergesoep

Dit gerecht is voor 4 porties

Asperges, zo lekker! En ook nog eens heel voedzaam en gezond. Een van de lekkerste manieren om asperges te gebruiken, is door een heerlijke en gezonde aspergesoep te maken.

Asperges zijn een rijke bron van vitamines, mineralen en antioxidanten. In Ayurveda wordt asperge beschouwd als een krachtige reiniger en ontgifter en wordt het vaak aanbevolen voor mensen die hun lichaam willen reinigen en verjongen. Asperge wordt ook verondersteld ontstekingsremmende eigenschappen te hebben, die kunnen helpen om ontstekingen in het lichaam te verminderen en een gezonde spijsvertering te bevorderen.

Tijd

15 minuten, inclusief 10 minuten wachttijd

Wat heb je nodig?

  • 1 bos asperges, schoongemaakt  en in stukjes gesneden (haal minstens 2 cm van de onderkant af)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel ghee of kokosolie
  • 1 liter groentebouillon (liefst biologisch)
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/4 theelepel kurkumapoeder
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • zout naar smaak
  • 1/2 kopje kokosmelk
  • Verse korianderblaadjes/verse peterselie gehakt (optioneel) 
  • 1 limoen in 4 partjes

De bereiding

  1. Verwarm in een grote pan de ghee of kokosolie op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten tot de ui glazig is.
  3. Snij de asperges in stukjes, voeg ze toe en bak nog eens 2-3 minuten.
  4. Voeg de groentebouillon, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkumapoeder, zwarte peper en zout toe. Roer goed door.
  5. Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat het 15-20 minuten sudderen of tot de asperges zacht zijn.
  6. Haal de soep van het vuur. 
  7. Gebruik een staafmixer of gewone blender om de soep glad en romig te maken.
  8. Doe de soep terug in de pan en voeg de kokosmelk toe.
  9. Verwarm de soep op laag vuur, af en toe roerend.
  10. Serveer de soep warm, gegarneerd met verse korianderblaadjes en een partje limoen.