AA-Chutney – Verslavend!

Chutney’s en raita’s kun je makkelijk een paar dagen bewaren in de koelkast en ze geven je gerecht net dat extra zoetje of zuurtje dat het nodig heeft om alle zes de smaken op je bord te vinden.

Tijd

30 min

Wat heb je nodig?

* 5 medjoul dadels
* 5 appels 1
* 1 el ghee
* 1 el fijngesneden gemberwortel * 2 anijssterren

* 3 takjes tijm
* 2 kaneelstokjes
* 100 ml water
* sap van een halve citroen

De bereiding

1. Ontpit de dadels, snijd ze in 8 stukjes en
doe ze in een bakje met warm water totdat ze net onder water staan.
2. Schil de appels en snijd ze in stukjes van ongeveer 1 cm.
3. Doe de ghee in een steelpannetje en laat het smelten. Voeg daarna de gember, anijssterren, tijm en kaneelstokjes toe en bak even kort mee zodat de geuren vrij komen.
4. Voeg de stukjes appel en een bodempje water toe en breng dit aan de kook.

5. Doe de deksel op de pan en laat het pruttelen op een laag vuurtje totdat de appels zacht zijn en het water verdampt is. Ongeveer 20 minuten.
6. Als de appels zacht zijn kun je de dadels toevoegen. Haal de deksel van de pan en laat de dadels meekoken totdat het een zacht geheel is en het water verdampt.

7. Haal tot slot de takjes tijm en de anijssterren eruit.
8. Schenk de chutney als hij warm is in een potje dat je goed kunt afsluiten. Zo kun je het een paar dagen in de koelkast bewaren!