Bewust leven doe je zo

In ons vaak drukke leven worden we vaak meegesleurd in de hectiek van het dagelijks leven. We hollen van de ene verplichting naar de andere, vaak zonder echt na te denken over wat we doen en waarom. Maar wat als we zouden proberen bewuster te leven? Wat als we elke dag zouden proberen te genieten van het moment en een diepere verbinding met onszelf en onze omgeving zouden nastreven? Dit is waar bewust leven om draait.

Wat is bewust leven eigenlijk?

Bewust leven, ook wel bekend als mindfulness, is een filosofie en levensstijl die draait om het volledig aanwezig zijn in het moment. Het gaat erom dat je je bewust bent van je gedachten, gevoelens en acties, en dat je streeft naar een diepere verbinding met jezelf en de wereld om je heen. Bewust leven draait om het cultiveren van een bewustzijn dat je helpt om beter te begrijpen wie je bent en wat je wilt in het leven.

We hebben een aantal simpele en praktische stappen voor je op een rijtje gezet om meer bewustzijn in je dagelijks leven te creëren:

Meditatie: Begin je dag met een korte meditatiesessie. Dit kan je helpen om je mind te kalmeren en in het moment te zijn. Focus op je ademhaling als je voelt dat je gedachten met je aan de haal gaan.

Pranayama: Neem de tijd om diep adem te halen en je bewust te worden van je ademhaling. Dit kan je helpen om stress te verminderen en je te concentreren. Pranayama oefeningen helpen je hierbij. Op de community vind je een aantal fijne opties! Bekijk hier de ademhalingsoefeningen.

Mindful eten: Eet langzaam en geniet van elke hap. Probeer je bewust te zijn van de smaken en texturen van je voedsel. Kauw goed en zorg dat er weinig tot geen afleiding is. 

Natuur: Ga regelmatig de natuur in en geniet heel bewust van de schoonheid om je heen. Voel heel bewust dat je met je voeten op de aarde loopt. Dit kan een fijne manier zijn om je te verbinden met de wereld om je heen. 

Minimalisme: Overweeg om te simplificeren en te minimaliseren. Minder bezittingen kunnen leiden tot meer ruimte en rust in je leven.

Journaling: Houd een journal bij waarin je elke dag een intentie opschrijft en hoe de dag verliep. Bijvoorbeeld onze journal

Verbinding met anderen: Breng quality time door met de mensen die je liefhebt en probeer diepgaande gesprekken te voeren. Echte verbinding met anderen kan een diepgaand gevoel van bewustzijn brengen.

Selfcare: Neem de tijd om voor jezelf te zorgen. Dit kan betekenen dat je regelmatig beweegt, gezond eet of gewoon tijd neemt om te ontspannen. 

De voordelen van bewust leven

Bewust leven zorgt voor veel voordelen. Zoals de vermindering van stress en meer rust in je hoofd. Ook kan het zorgen voor meer tevredenheid, je leert namelijk echt waarderen wat je hebt. Ook kun je een betere focus en concentratie krijgen en tot slot ook merken dat je relaties verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *