Leef met de maan deze zomer

Door Leonie D’lorme van www.moontherapy.nl

 

Heel veel mensen willen het – leven met de maan – maar waarom is het eigenlijk zo waardevol? En hoe werkt het dan? Want elke maand staat er ineens weer een nieuwe maan aan de hemel. Wat moet je dan doen; intenties zetten, journalen of iets verbranden ofzo?! En wat is ook alweer de bedoeling met volle maan? Search no further. Ik, Leonie van Moon Therapy, geef je een glimps in de wondere, magische wereld van de maan, vertel je wat de maan deze zomer voor jou in petto heeft en hoe met die energie kunt werken.

Leef je met de maan dan stem je af op haar cyclus

Leven met de maan begint met het observeren van de maanfasen – haar verschillende verschijningsvormen aan de hemel – en het herkennen van de bijbehorende energie. Je stemt daar bijvoorbeeld je rituelen op af.

Krijg je dit in je systeem, dan zul je merken dat je veel meer verbonden voelt met de natuur, de kosmos (bijvoorbeeld door het groeiend bewustzijn dat we onderdeel zijn van een groter geheel dat ook nog eens invloed op ons uitoefent) maar ook je vrouwelijke energie. De maan staat namelijk symbool voor vrouwelijkheid, moederschap, emoties, gevoelens en nog heel veel meer. 

Wat echt zo mooi – en praktisch is – van de maan is dat je heel goed met haar superpowers kunt werken aan persoonlijke groei. Herken je de maanfasen, bijbehorende energie en weet je welke rituelen toe te passen, dan is de maan je beste vriendin bij het overwinnen van persoonlijke obstakels en realiseren van dromen.

Dat realiseren van dromen wordt ook wel manifesteren genoemd. Iets wat je vast niet vreemd is. Het betekent: de kracht om dromen en wensen om te zetten in realiteit. Manifesteren in samenwerking met de maan is extra magisch en gaat op een hele zachte, warme en vrouwelijke manier. Bij Moon Therapy duiken we hierover de diepte in, maar voor nu, voor jou, hier alvast een mini introductie in leven met de maan.

Wat doe je tijdens welke maanfase?

De maan draait in een periode van zo’n 29,5 dag een rondje om aarde en neemt daarin verschillende verschijningsvormen aan. In totaal zijn er 8 verschillende fasen met elk een bijbehorende energie en activiteit waarmee je kunt afstemmen op de maan. Laten we inzoomen op de twee bekendste maanfasen; nieuwe en volle maan.

Nieuwe Maan is exciting, want mega potent. Het is het moment om te beginnen met manifesteren, oftewel het planten van de zaadjes die jouw dromen gaan waarmaken. Middels journalen en visualisaties krijg je je dromen helder voor de geest om ze vervolgens over te geven aan het universum.

Volle maan staat zowel bekend om haar prachtige aanzicht, de periode waarin wensen uitkomen, slapeloze nachten en emotionele uitbarstingen. Deze hoogoplopende emoties zijn er met een reden. Ze bieden zich namelijk aan omdat ze opgelost wensen/dienen te worden. 

Volle maan is dan ook de fase waarbij de therapy in Moon Therapy haar intrede doet. Het is tijd om aan de slag te gaan. Met jezelf. Jouw geest. Oude opgelegde overtuigingen. En  onverwerkte pijnen. Met name door meditatie en journaling komt dit boven water. Het verbrandingsritueel is een klassieker  waarmee je afscheid neemt van datgene dat je niet langer dient.

Dit doen we om de weg vrij te banen voor de intenties die twee weken later – met nieuwe maan – weer mogen worden gezet. Want je zult merken, hoe meer je jezelf ontdoet van negatieve gedachten (van oordelen tot spijt en van roddels tot angst) hoe meer ruimte en good vibes je creëert voor de intenties die je met nieuwe maan het universum instuurt. 

Hoe benut je de magische energie van de maan ten volle uit?

Dat doe je door de maanfasen te herkennen, de bijbehorende energie te observeren en je rituelen daar op af te stemmen. Van die rituelen zijn er velen. Je zou wel kunnen zeggen dat er voor elke nieuwe en volle maan een ander ritueel is. Maar met deze basisstappen zit je altijd goed:

Het Nieuwe maan ritueel in een notendop

 • De beste periode om intenties te zetten is zo kort als mogelijk op de nieuwe maan. Maximaal 3 dagen later.
 • Creëer een fijne setting (met je favoriete thee, kaarsjes, wierook, muziek etc)
 • Mediteer – Maak contact met je (hogere) zelf
 • Journal – Schrijf je grootste wens voor de komende 4 weken in je (moon) journal. Dit mag je afstemmen op de energie van de maan, maar hoeft niet. Volg je gevoel, dat is het allerbelangrijkste.
 • Visualiseer –  Sluit je je ogen en beeld je in hoe je leven er uit ziet als deze wens is uitgekomen? Wat voel je? Wat zie je? Probeer de verleiding te weerstaan dit gevoel in je hoofd te verwoorden, maar probeer het echt te voelen. In je hele lijf. 
 • Stuur je wens het universum in – vertrouw toe dat zij een plan voor je heeft
 • Neem ‘inspired action’ – Dromen komen niet zomaar ‘poef’ uit. Je moet er natuurlijk wel zelf wat voor doen. Schrijf op welke actie jij de komende 24 uur verricht, die jouw wens ondersteunt. Hiermee laat je het universum merken dat je er echt in gelooft. Dit brengt de realisatie van je wens een stuk dichterbij.
2-2

Het Volle Maan ritueel in een notendop:

 • Creëer een fijne setting (met je favoriete thee, kaarsjes, wierook, muziek etc)
 • Adem – Neem 3 diepe in- en uitademingen. Laat bij elke uitademing negativiteit, spanning, ergernissen etc los. Laat vervolgens je ademhaling weer teruggaan naar haar natuurlijke ritme.
 • Contemplatie – Vraag jezelf wie je wenst te vergeven of welke gewoonte, gedachte, zorg, angst of andere negativiteit je wenst los te laten. Focus je op wat afgelopen maancyclus is gebeurd en/of stem op de energie van de maan. Vaak is het eerste dat je voelt datgene dat vraagt om aangepakt te worden. De maan gaat immers over gevoelens. 
 • Laat los – Schrijf in een korte zin op wat je wenst los te laten of wie je zou willen vergeven. 
 • The magic spell – Gooi dit vel papier in het vuur. Bijvoorbeeld een zomers kampvuur of verbrand in een kaarsje boven je wasbak. Spreek daarbij de woorden uit: “Onder de pracht van deze gloeiende magische maan aan de hemel laat ik <vul in wat je wenst los te laten/vergeven>  los. “Het dient me niet langer”.
 • Visualiseer –  Sluit je je ogen en beeld je in hoe je leven er uit ziet wanneer deze wens is uitgekomen? Wat voel je? Wat zie je? Probeer de verleiding te weerstaan dit gevoel in je hoofd te verwoorden, maar probeer het echt te voelen. In je hele lijf. 
 • The magic spell (vervolg): Spreek uit: “Ik voel me bevrijd.”

Wil je hier meer over leren?

Wil je hier meer over leren?

Aanstaande nieuwe maan (18 juni) is de gezamenlijke kick off van The Moon Rising, een online traject waarin je in 3 maanden (3 maancycli) mijn tips, tricks en tools leert om te leven met de maan. Wat het extra bijzonder maakt zijn de 6 persoonlijke – op jouw geboortehoroscoop afgestemde – maan readings die je erbij krijgt. Zo leer je het niet alleen, maar kun je het ook heel direct en concreet toepassen om je droomleven te creëren en persoonlijke obstakels te overwinnen. 

Met kortingscode MAAN krijgt men €50 korting op The Moon Rising. Let op! Deze actie loopt tot as donderdag 15 juni! www.moontherapy.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *