De Petochi Methode

Navels….het blijft bijzonder. Ik weet nog toen ik een jaar of 4 was, dat ik een keer een vriendinnetje wees op haar navel. Haar navel was een bolletje in plaats van een kuiltje. Zij wees ondertussen naar mijn navel en samen hadden we dikke pret. Jaren later toen ik mijn man leerde kennen keek ik ook weer wat vaker naar een navel en viel het me op dat hij altijd pluisjes van zijn t-shirt in zijn navel had. Dit plukte ik er dan met veel liefde uit. Hij mocht alleen nooit met zijn vinger in mijn navel komen omdat deze nogal gevoelig was. Ik kreeg er een raar gevoel van. Ondertussen weet ik waar dat gevoel vandaan komt.

De navel is namelijk het middelpunt van leven. Een netwerk met meer dan 70 duizend verbindingen naar weefsels en organen door het hele lichaam. Dit gedeelte van je lichaam is belangrijk om te koesteren! Met aandacht en de juiste etherische oliën kun jij het netwerk aanspreken dat je kan helpen bij bepaalde ongemakken.

Hoe werkt de Pechoti methode?

Medisch gezien is de navel niets meer dan een litteken, achtergelaten door de navelstreng die jou voor de geboorte met je moeder verbond. Tijdens de zwangerschap brengt de navelstreng voedingsstoffen over van moeder naar het kind. Dit gebeurt door een verbinding met deze klier. Zo kan het in slechts 270 dagen een klein celletje laten groeien tot een volwaardige baby. Zo belangrijk is de navel. Om deze reden zijn al onze aderen verbonden met onze navel, wat het middelpunt van leven is. Sterker nog, de navel IS leven. 

 

De Ayurvedische geneeskunde maakte honderden jaren geleden al melding van dit systeem. Deze geneeskunde behoort tot één van de oudste holistische methodes ter wereld. Het richt zich op de balans en integratie van lichaam en geest. Oude Ayurvedische teksten melden het toedienen van heilzame oliën via de navel. Een techniek die men dus de pechoti-methode noemt. De oude teksten melden zelfs dat de navel kan detecteren welke aderen zijn opgedroogd, waarna de olie ze weer opent.

 

In de Oost-Aziatische medicijntradities wordt de navel erkend als het belangrijkste energiecentrum. Hier bewaren we al onze “chi” of levenskracht-energie! “De foetus ontvangt het leven door de opening van deze poort en het kind komt deze wereld binnen door zijn sluiting. Daarom is dit gebied in zijn hoedanigheid de bron van energie van een mens. Dit gebied is de bron van het welbevinden van een mens: zijn ongemak, zijn kracht en zijn zwakheid. Wanneer de energie hier sterk is, is het hele systeem sterk. Wanneer het zwak is, wordt het hele systeem zwak.”

 

Etherische olie kun je dus ook in je navel druppelen. Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar je navel kan meer dan je denkt. Namelijk etherische oliën met heilzame bestanddelen door je lichaam verspreiden.

Wat zijn de voordelen?

Door etherische oliën in of rond de navel te druppelen, kan de Pechoti de werkzame bestanddelen opnemen en verspreiden via die 70 duizend aderen. Zowel de Chinese als Ayurvedische geneeskunde melden, dat het kan helpen bij verschillende aandoeningen, zowel fysiek als mentaal. Het netwerk is vooral in staat om het gezichtsvermogen te verbeteren, gewrichtspijn te verlichten, te helpen bij maag-darmproblemen, lethargie, droge ogen, huidproblemen en meer.

Door geneeskrachtige oliën in je navel te druppelen, kan het netwerk de werkzame stoffen snel door het lichaam verspreiden.

Olijfolie & alcohol

Breng olijfolie of kokosolie aan om uw vruchtbaarheid te verbeteren

Houd met alcohol gedoopt katoen op je navel om verkoudheid, griep en een loopneus te genezen. Als een baby buikpijn heeft, doen we een paar druppels direct in de navel en geven we een paar minuten een massage rond de navel, de pijn is genezen. Met olie werkt op dezelfde manier.

Houd een met cognac doordrenkt watje op je navel om menstruatiepijn en krampen te verminderen.

Sesamolie

Sesamolie in de navel wordt gebruikt voor alle soorten gewrichtspijn. Het is ook bekend om botten te versterken. Veel ouders gebruiken het elke avond voor het slapengaan bij hun kinderen.

Neemolie

Breng neemolie aan op je navel om hardnekkige puistjes en acne te verwijderen. Huid, haar nagels, tanden. Neemolie barst van de antioxidanten waardoor het het verouderingsproces van de huid kan vertragen. De vitaminen en essentiële vetzuren in Neemolie onderhouden de elasticiteit van de huid en kunnen rimpels verminderen. In andere woorden: Neemolie geeft je weer een stralende, jonge uitstraling.

Amandelolie

Breng amandelolie aan op je navel om een ​​stralend gezicht te krijgen.

Mosterdolie

Breng mosterdolie aan op je navel om droge, gesprongen lippen te genezen. Het houdt ook je darmen in beweging om de schadelijke bacteriën te verwijderen, maar de goede te behouden. Het werkt eigenlijk als een milde detox. Verbetering van de werking van de maag en darmen.

  •       Normalisatie van het werk van het hart.
  •       Vernietiging van parasieten in de lever en tandbacteriën;
  •       Het immuunsysteem versterken.
  •       Visie verbeteren.
  •       De luchtwegen vrijmaken voor verkoudheid.
  •       Stimuleert de bloedcirculatie tijdens massage.
  •       Regeneratie en herstel van beschadigde huid.
  •       Versterkt het haar en verbetert de huidconditie.

Uitwendig gebruik zou volgens de ayurveda de bloedcirculatie verbeteren, spierontwikkeling bevorderen evenals de conditie van de huid verbeteren. De olie zou ook een antiseptisch effect hebben.

Mosterd is eveneens een bron van tryptofaan, een essentieel aminozuur, en bevat omega 3-vetten. Dit is een gezonde vetsoort die je niet laat aankomen. Sterker nog, van mosterdzaad val je juist af, omdat het de vetverbranding in je lichaam omhoog brengt. Voor tremoren en slaapzucht, pijnverlichting in uw gewrichten en een droge huid, doe ‘s avonds voor het slapengaan 3 druppels mosterdolie in je navel en verdeel het anderhalve centimeter rond je navel. Gebruik een gelijke hoeveelheid mosterdolie en gemberolie in de navel voor maagklachten, opgeblazen gevoel, misselijkheid en spijsverteringsproblemen.

Warme ghee

Het gebruik van Warme Ghee in de navel verbetert de bloedtoevoer naar het zenuwstelsel en verbetert ook het immuunsysteem. Het geneest constipatie en bouwt een sterk spijsverteringssysteem op. Het geeft verlichting bij gewrichtspijn.

Tijmolie

Tijmolie is krampstillend, het helpt uw ​​slagaders en aders te ontspannen, de bloeddruk te verlagen en uw hart te belasten. Het kan ook helpen om uw hartspieren te versterken en te versterken. Als een diureticum kan tijmolie uw lichaam helpen overtollig vocht, zout en gifstoffen uit uw lichaam te verwijderen, wat helpt bij het gewicht, de bloeddruk, de spijsvertering en meer.

Tijmolie is een slijmoplossend middel, wat betekent dat het kan helpen bij het verwijderen van slijm uit uw luchtwegen en longen. Tijmolie is goedgekeurd door de Duitse Commissie E voor de behandeling van bronchitis, kinkhoest en ontsteking van de bovenste luchtwegen.

Onthoud dat tijmolie een krachtige verbinding is en niet rechtstreeks op uw huid mag worden gebruikt, aangezien dit overgevoeligheid en irritatie kan veroorzaken. Het moet eerst worden verdund met een dragerolie (zoals olijfolie, kokosolie of amandelolie) Thymus Vulgaris) etherische olie 100% pure therapeutische kwaliteit is wat u zoekt.

‘s Avonds voor het slapengaan, 3 druppels wonderolie in je navel en verdeel het anderhalve centimeter rond je navel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *